Jupiter în Scorpion – Cunoașterea Alchimică (11 Octombrie 2017 – 9 Noiembrie 2018)

Jupiter în Scorpion – Cunoașterea Alchimică (11 Octombrie 2017 – 9 Noiembrie 2018)

Pe 11 Octombrie anul acesta, Jupiter se pregătește să își schimbe semnul. După o perioadă în care relațiile au fost în atenția lui (pe durata tranzitului din Balanta), urmează o călătorie în profunzimile noastre adusa de Jupiter în Scorpion.

Jupiter, denumit și Marele Benefic, este o planetă care ne vorbește despre:

• Expansiune, creștere, abundență, generozitate, ușurință, optimism.
• Noroc. Bogăție.
• Expansiunea experientelor, a cunoașterii și a înțelegerii, dezvoltare.
• Învățare, filosofie de viață, călătorii (fizice sau spirituale), înțelegere și ințelepciune.
• Jupiter se uită atât la ce e pozitiv, cât și la ce e negativ și alege ce e mai bun de acolo. Are tot timpul o vedere în perspectivă.
• Sistemul de valori spirituale, credința.
• Legea Atracției
• Este o planetă care expansionează tot ce atinge, o planeta care se manifestă.

Pe de alta parte, Scorpionul, este o zodie fixă, de apă, care vorbește în primul rând despre emoții și ne ajută să accesam arhetipurile: Supraviețuitorului, Distrugătorului, Vrăjitorului, Psihologului.

Ce dorește el de la noi?

• Transformare, transmutare, vindecare și eliberare.
• Moarte și Renaștere – Pasarea Phoenix.
• Putere și forță personală.
• Adâncime, intensitate, să ne uităm la ce se afla în spatele lucrurilor, analiză.
• Să ne elibereze de frici și limite prin situații de criza.
• Intimitate, Sex.
• Bani
• Tabu, Ocult, Mistere, Simbolism.
• Focus pentru a face inconștientul conștient.

Pe o perioada de 13 luni, cât durează tranzitul lui Jupiter în Scorpion, cele două energii îmbinate pot avea următoarele așteptări de la noi:

Transformarea planetei
Spiritualii vorbesc despre transformarea planetei noastre, în plină desfășurare. Stilul de viață avut până acum, felul în care oamenii și-au trăit viața în frică și cum a venit timpul pentru niște crize de viață care să ne ajute să facem un shift foarte adânc la toate nivelurile. E timpul să nu mai acordăm o atenție atât de mare exteriorului și să ne concentram, să punem focusul (Scorpionul este un semn foarte focusat) în interior. Să eliberam, să facem loc pentru ceva nou. Urmează un an de transformare și transmutare pentru noi.

O incursiune în interior
Diferența dintre Scorpion și Jupiter este că unul se uita în interior și în adâncime/detaliu, iar celalalt în perspectiva și la întregul tablou. Cei doi puși împreună ne cer o explorare prin cunoaștere a lumilor ascunse, ne aduc experiențe interioare mai bogate. E o bună perioadă să ne uitam în cele mai ascunse colturi interioare și să dobândim o noua perspectiva în funcție de ce găsim acolo. Poate găsim niște resurse valoroase ce au fost ascunse până acum sau pe care nu le-am observat sau poate trezim în noi niște talente speciale.

Eliberare emoțională
Scorpionul înseamnă în primul rând transformare și transmutare de dorințe și nevoi care nu ne împlinesc. Scorpionul este un semn de apă care ne vorbește despre forța și intensitatea emoțiilor, despre frici și puterea de a merge cât mai adânc în noi pentru a scoate de acolo emoții reprimate, convingeri limitative și patern-uri subconștiente care ne guvernează alegerile și viața. În perioada următoare e nevoie să facem o escavare adâncă în tărâmul interior al emoțiilor și să eliberam cât mai mult din ce găsim acolo.

Jupiter ne învață cum să le îmbrățișam și să ne înțelegem emoțiile și sentimentele, cum sa le urmam și cum sa le exprimam. Jupiter ne cere să creștem și să ne extindem la nivel emoțional.

O călătorie în interior
Lui Jupiter îi plac călătoriile, iar de data aceasta o să facem una în interiorul nostru, în cele mai profunde și ascunse locuri. Sunt și pe apă, căci lui Jupiter îi plac călătoriile lungi, peste ape, iar emoțiile ne vor fi cu siguranță valuri. Contemplam, meditam, mergem în adâncime – Scorpion.

Frici, crize, vindecare, moarte și renaștere – Cele mai adânci frici ale noastre ies la iveală
Este o perioadă excelentă pentru vindecare, îmbunătățire și transformare puternică, pentru că Scorpionul nu dorește un pansament temporar, vrea vindecare totală și s-ar putea să devenim mai curajoși să intrăm în situații de criza care duc la schimbări benefice pentru noi. Calea de mijloc nu mai e o opțiune. Devenim conștienți de demonii interiori și suntem capabili să le facem față. Jupiter va aduce cunoaștere pentru a scoate la suprafață, pentru a vindeca. În Scorpion ne dăm bătăliile interioare, și cu Jupiter alături, luminița de la capătul tunelului este mult mai strălucitoare și mai aproape.

Intimitate, sex, relații adânci
Relații superficiale (Jupiter în Balanta) versus relații adânci, pline de sens. Relația pe care o ai cu tine o iei tot timpul în relația cu un partener. Jupiter în Scorpion ne cere dezvoltarea intimității cu noi și cu ceilalți, căutarea unei comuniuni dincolo de suprafață și putem avea o dorință mai mare de a ne conecta cu ceilalți la un nivel mai adânc și mai emoțional, sa dobândim relații intime mai pline de sens, să îmbrățișăm vulnerabilitate emoțională și să ne împărțim cele mai ascunse secrete în relație.

Învățare, creștere și dezvoltare
Jupiter iubește să învețe, și când îl punem împreună cu Scorpionul s-ar putea să devină interesat de studii și înțelesuri adânci, profunde, de lucruri ascunse, tabu-uri, misterioase, oculte. Știință și cercetare. Un interes mai mare către psihologie, psihanaliză, astrologie și tot ce stă în spatele lucrurilor.

Poate un interes mai mare de a merge la psiholog și de a rezolva și a scoate la suprafață răni vechi. Are loc un proces de detașare mult mai intens. Jupiter e aici să vindece mai repede, mai mult și mai ușor. Sunt lucruri care ies la suprafață cu ușurință.

Putem să facem o incursiune de tip Plutonian însă cu iz Jupiterian, cu optimism și bucurie, fără drame, depresii și vorba poetului Ion Hristescu ”Ia-mă, Doamne, stinge-mi neamul!“.

Vedem simboluri peste tot, avem entuziasm pentru cercetare adâncă spirituală și psihică, dorim să înțelegem sensul vieții într-un mod mai adânc, avem o fascinație pentru subiecte precum viața și moartea, viata după moarte prin studii religioase, ezoterice sau spirituale. Se poate să avem un interes mai ridicat pentru artele vindecătoare și să dobândim o ușurință mai mare în meditație.

Are loc o dezvoltare spirituala mai adâncă, ce se afla sub suprafață.

Putere personală, decizie și acțiune
Jupiter expansionează tot ce atinge și la fel de bine poate să amplifice calitățile pozitive ale Scorpionului, cât și pe cele negative. Moderația nu e ceva la îndemână pentru Jupiter și nici pentru Scorpion.

Totuși Jupiter privește în perspectivă, la tabloul mai mare și are optimismul cu el. Ideal ar fi să amplificam în următorul an puterea de a decide, intensitatea, voința, motivația, adâncimea și puterea personală. Telurile devin mai mari! Putem avea o credință că totul este posibil. E nevoie de un teluri adânci, care să ne provoace și care să promită o transformare adâncă la final și scopuri pe termen lung ce au nevoie de un focus intens. Asta înseamnă un Jupiter în Scorpion fericit.

Jupiter e o planetă căreia îi pace să se manifeste. La sfârșitul anului, domnul Saturn își face și el intrarea în Capricorn și o sa devina și el o planetă care se manifesta (fiind la el acasă). Deci avem parte de multa putere de manifestare în următoarea perioadă. Guvernatorul tradițional al Scorpionului este Marte, iar Jupiter și Marte sunt prieteni tocmai din acest motiv, doresc să manifeste. Jupiter se va manifesta într-un mod marțian în următoarele 13 luni.

Bani și resurse 
Scorpionul ne vorbește și despre bani, de regula care vin de la alți oameni – banii altora – moșteniri. Și cum Jupiter este o planeta a abundenței și a norocului, poate ne pică o moștenire.

Energia abundentei – puterea emoțiilor, cuvintelor și legea atracției
Energia nu este materială, nu o putem vedea. Valoarea, credința, iubirea, bucuria – sunt lucruri care nu se pot vedea. A înțelege conceptul de energie înseamnă să înțelegi conceptul de abundență. Abundenta e o stare de spirit propulsata de credințele noastre, de gândurile noastre, dar mai ales de emoțiile noastre ce stau în spatele gândurilor și cuvintelor.

Jupiter ne oferă credința, încredere în noi și în viață, ințelepciunea de a învăța despre noi, de a știi cine suntem, ce ne dorim și unde dorim să mergem. Însă e vorba despre dorințe mai adânci, dincolo de suprafață (Scorpion), nu doar o mașină sau o casă.

În curând Uranus va intra în Taur, semnul opus al Scorpionului, formând o axa ce vorbește despre bani și resurse. Se poate ca în următorul an banii să devină un subiect important atât la nivel personal, cât și global. Însă la un nivel mai adânc va fi vorba despre resursele și valorile noastre personale pe care ne putem baza, la bogăția noastră interioara, ce suntem fără lucrurile fizice de care credem că avem nevoie? Cum găsim esența noastră interioară? Care sunt bijuteriile noastre interioare ascunse în umbre? Caci fiecare umbră are un dar ce așteaptă să fie descoperit. Multe mistere se pot rezolva în această perioadă pentru că oamenii vor dori să ajungă la esența acestei vieți.

Resurse comune
Scorpionul vorbește despre resursele comune pe care le avem (cu partenerii, cu lumea în care trăim), iar norocul în următoarea perioada vine când ne folosim puterea să ne vindecam pe noi și pe ceilalți, când ne creștem nivelul de compasiune față de oameni și împărțim cu ei atât resurse materiale, dar mai ales resursele personale, când ne putem talentele la dispoziția altora, când ajutam alți oameni să treacă prin momente de criza pe care noi deja știm să le depășim.

Subiecte tabu
Perioada in care Pluto s-a aflat în Scorpion a coincis cu momentul în care la televiziune au apărut din ce în mai multe emisiuni în care oamenii  aveau curajul să vorbească despre fricile lor, despre intimități, despre faptul că au fost abuzați în copilărie, despre răni, lucrurile tabu despre care nu se vorbise până atunci.

Jupiter acum aduce o energie vindecătoare a sufletului, a emoțiilor și a rănilor și s-ar putea ca tot felul de subiecte de acest gen să apară în atenția publică.

Influența colectiva
Jupiter in Balanta, semn guvernat de Venus, ne-a vorbit despre lucruri mai personale (fiind o planetă personală), însă Pluto, guvernatorul Scorpionului, este o planetă care are influenta la nivel de umanitate, generație, colectiv, deci vorbim despre lucruri mai universale și mai filosofice.

Învățători, profesori, mentori
Pot apărea învățători de tip Scorpion – foarte iluminați, Plutonieni sau personalități publice magnetice care vor aduce în atenția publică subiecte tabu, subiecte ascunse pana în acest moment sau lucruri despre care nu am avut curajul să vorbim public pana acum: orientarea sexuală, resurse comune, bani, resursele comune ale planetei, chiar resursele de apa ale planetei (fiind vorba de Scorpion, un semn de apă).

Însă înțelegerea lumii noastre interioare și exterioare ne aduce adevărata ințelepciune și cunoaștere, adevăratul mentor îl găsim în interior prin explorarea emoțiilor noastre.

Jupiter în Scorpion pentru semnul Ascendentului
În funcție de casa în care se va afla Jupiter, ne putem întreba unde avem nevoie de mai multa putere în viața noastră, mai multa intimitate, mai multa vindecare, unde e nevoie să mergem mai adânc în viața noastră și să transformam ce găsim acolo, unde sunt cele mai mari frici din viața noastră?

Ne uitam în harta la casa în care se afla Scorpionul, dar și la casele guvernate de Jupiter – Săgetător și Pești (Jupiter este guvernatorul sau tradițional) pentru ca și ele primesc această noua influență.

BERBEC – CASA 8 / GUVERNATOR DE 9 ȘI 12
TAUR – CASA 7 / GUVERNATOR DE 8 ȘI 11
GEMENI – CASA 6 / GUVERNATOR DE 7 ȘI 10
RAC – CASA 5 / GUVERNATOR DE 6 ȘI 9
LEU – CASA 4 / GUVERNATOR DE 5 ȘI 8
FECIOARA – CASA 3 / GUVERNATOR DE 4 ȘI 7
BALANȚA – CASA 2 / GUVERNATOR DE 3 ȘI 6
SCORPION – CASA 1 / GUVERNATOR DE 2 ȘI 5
SĂGETĂTOR – CASA 12 / GUVERNATOR DE 1 ȘI 4
CAPRICORN – CASA 11 / GUVERNATOR DE 12 ȘI 3
VĂRSĂTOR – CASA 10 / GUVERNATOR DE 11 ȘI 2
PEȘTI – CASA 9 / GUVERNATOR DE 10 ȘI 1

Mesajul principal a lui Jupiter în Scorpion: Să trăim cu și în grație
Ne dezonorăm de fiecare dată când nu acceptam felul în care ne simțim și ne purtam. Dezonoare se afla adânc în noi.
Toate emoțiile noastre sunt o călătorie, chiar și suferința e o călătorie și trebuie să o onorăm. Umbrele sunt niște victime, dacă nu ne oprim să ne uitam la ele, cum am putea să vedem durerea? Trebuie să ne dăm seama de ele, să le privim, să devenim răspunzători pentru sentimentele și comportamentul nostru, pentru gândurile noastre. Și să avem curajul să le eliberam, e un proces de conștientă de sine, de CONTEMPLARE. E nevoie să ne acceptam umbrele, să învățăm că suntem responsabili pentru propria stare, să nu mai cautam motive în afară și în ceilalți oameni. Să ne simțim confortabil să fim inconfortabili și vulnerabili. Nu suntem perfecți, facem greșeli și nici nu trebuie să fim perfecți.

Rănile cer tot timpul atenția noastră, trebuie doar să le vedem, să le băgăm în seamă, să fim onești. Toate ne vorbesc despre emoții și despre SUFLET. Sufletul este esența, e rafinarea emoțiilor. Când trăiești din suflet viata devine ușoară, dar are un înțeles adânc. Nu te lași doborât de provocări, înflorești pe măsură ce ai trecut peste ele, te testezi și te rafinezi încontinuu.

Când înveți să nu te mai judeci pe tine, nu îi mai judeci nici pe ceilalți, învățăm să fim atenți, fără să ne fie frică, să fim calzi, fără sa dominăm, și să fim sinceri, fără să fim cruzi.

Jupiter în Scorpion e un act de echilibru, e o transformare care ne rafinează pentru că ne onorăm în primul rând pe noi. E un nou mod în care să ne înfruntăm umbrele și greșelile, o facem într-un mod deschis. Un dar se afla în fiecare umbră a noastră, o bucățică de aur care are nevoie de maturizare spre ințelepciune. E transcenderea suferinței. E contemplarea și înțelegerea ei.

Mie personal acest Jupiter în Scorpion mi se pare un personaj fascinant, dacă aș putea să-l întâlnesc aș vrea să fie prietenul meu pe viață sau dacă aș fi copil din nou și m-ai întreba ce vreau să mă fac când o să fiu mare, aș răspunde “Jupiter în Scorpion”, mi se pare o combinație perfectă de profunzime, forță, putere, ințelepciune, optimism, focus, bunătate, inteligență emoțională și credință. E un cocktail de calități nobile ce oferă o călătorie plină de grație prin viață.

Sper din suflet ca acest tranzit să ne ajute pe cât mai multi să devenim Jupiteri in Scorpion.

Sursa: text și foto.

Administrator

Lasă un comentariu

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.